Direcția de Sănătate Publică, depășită de pandemia de coronavirus! Bolnavii sună degeaba la numerele destinate

Astăzi, 30 iulie 2020, România a depășit 1.300 de cauzuri de infectare cu coronavirus pe zi. Situația este din ce în ce mai alarmantă, cu toate că oficialii din sănătate spuneau că odată cu venirea verii virusul nu se va mai răspândi atât de ușor. Cu toate acestea, cazurile de infectare cresc de o zi la alta, iar autoritățile sunt vizibil depășite de situație.

Direcția Publică pentru Sănătate nu răspunde cu zilele la telefon, iar bolnavii nu știu încotro s-o apuce

Direcția Publică pentru Sănătate, instituția abilitată prin care oamenii ar trebui să primească ajutor în cazul infectării cu COVID-19, nu este de găsit la niciun număr de telefon afișat pe site-ul oficial. Mai mult decât atât, DSP a anunțat prin intermediul unui comunicat pe site-ul lor că „din motive operationale interne Directia de Sanatate Publica a Muncipiului Bucuresti suspenda programul cu publicul in zilele de marti 28 iulie 2020, miercuri 29 iulie 2020 si joi 30 iulie 2020”.

Așa se face că un pacient care a avut simptome de coronavirus și a fost confirmat pozitiv marți seara nu a putut lua legătura nici măcar astăzi cu autoritățile. Pacientul a dat semne de boală în urmă cu o săptămână, însă a crezut că a suferit un șoc termic.

Într-una din zile a intrat de afară unde erau 40 de grade Celsius, într-un autobuz unde aerul condiționat era la maximum. De atunci a simțit o transformare în corpul lui, iar a doua zi a făcut febră. Bineînțeles că s-a gândit că acesta este un simptom clar al coronaviruslui, însă până seara, după ce s-a tratat corespunzător nu a mai avut nicio stare de rău. Câteva zile mai târziu, însă, a observat că nu are gust și miros. Astfel a fost să facă testul de COVID-19. Rezultatul: pozitiv!

„După ce am făcut testul, am plecat acasă și mi s-a spus să mă izolez și să aștept rezultatul. Rezultatul a venit seara. Am sunat la 112, unde mi s-a spus să sun la DSP. Am sunat la toate numerele de pe site, am dat si e-mail, însă nu mi-a răspuns nimeni”, a declarat bolnavul pentru WOWbiz.ro, sub protecția anonimatului.

fara descriere

Astfel, am sunat și noi la numerele afișate pe site-ul DSP și într-adevăr la niciunul dintre ele nu răspunde nimeni la telefon. Între timp, bolnavul care s-a izolat la domiciliu spune că se simte mult mai bine acum și va repeta testul în cusrul zilei de vineri.

fara descriere

Un articol din ziarul Adevărul menționează același lucru. Un bărbat de 42 de ani din București depistat cu coronavirus a sunat la DSP și nu i-a răspuns nimeni. A renunţat să mai sune, a luat autoturismul personal şi s-a dus singur la un spital din capitală unde s-a şi internat până la urma.

Același articol menționează că DSP trebuie să dea avize pe baza cărora medicul curant eliberează certificatul pentru concediul medical pentru cei depistaţi pozitiv. Însă, DSP nu ştie cum sa procedeze, angajaţii nu răspund la email sau telefon cu zilele sau, mai grav, dau informaţii contradictorii celor bolnavi.

UTIMELE STIRI

28 Aug, 2020

Coronavirus România: 83.150 de infectări și 3.459 de persoane decedate

31 Jul, 2020

O mare piață din București, închisă în această dimineață pentru nerespectarea restricțiilor anti-COVID-19

31 Jul, 2020

5 măsuri prin care s-ar putea stopa explozia infectărilor cu COVID-19!

FLUX STIRI

25 Sep, 2020

Adevărul despre boala lui Aurelian Preda: “Era hrănit cu pastile în ultimii ani de viață!”

25 Sep, 2020

M-am însurat cu Sorina repede, iar după nuntă visam la o noapte de dragoste ca-n filme.

25 Sep, 2020

Oliviu Gherman a murit! Moment de reculegere în Senat

25 Sep, 2020

Maria Ciobanu și-a pierdut memoria după un AVC. Momente de coșmar pentru solistă

25 Sep, 2020

Florin Piersic, reacţie ironică după ce s-a spus că ar fi murit

25 Sep, 2020

„CU FINALIZARE”. ANDRA MĂRUȚĂ A RECUNOSCUT CU CÂȚI BĂRBAȚI A FĂCUT AMOR, DE FAPT. ÎȚI VEI SCHIMBA RADICAL PĂREREA DESPRE EA

25 Sep, 2020

Cristian Tudor Popescu: ”Oamenilor nu le mai este atât de teamă de moarte„

25 Sep, 2020

Oamenii care au grupa aceasta de sânge nu vin de pe Pământ. Cercetătorii au aflat asta

25 Sep, 2020

Maria Ghiorghiu, profeţie misterioasă! “Hai, Doamne! Vindecă…”

25 Sep, 2020

Tatăl Denisăi Răducu, devastat de durere la trei ani de la moartea artistei: ”Nu va dispărea niciodată din sufletul meu”

25 Sep, 2020

Ionuţ Şi Corina Au Murit Împreună. El Avea 33, Ea 30 De Ani. Erau O Familie Foarte Fericită! Fetiţa Lor De Nici 3 Ani Este În Stare Gravă Și Se Zbate Între Viață Și Moarte! Cumplit Ce S-A Intamplat Cu Ei

25 Sep, 2020

Un arhitect francez a murit în urma exploziilor din Beirut. Bărbatul filma haosul din capitala Libanului

25 Sep, 2020

În mijlocul slujbei, copilul s-a ridicat în tăcere, s-a dus la sicriul mamei sale și a lipit urechea de el

24 Sep, 2020

O celebră prezentatoare TV s-a sinucis! Vedeta în vârstă de 40 de ani și-a pus capăt zilelor după ce a fost implicată într-un scandal cu iubitul său

24 Sep, 2020

Tragic. A murit unul dintre cei mai importanți oameni de media din România. Avea 47 de ani și 5 copii

24 Sep, 2020

Cum să beţi APĂ pentru o SLĂBIRE spectaculoasă – un antrenor dezvăluie cum se pot pierde 9 kilograme în 3 săptămâni

24 Sep, 2020

Un bărbat le-a batjocorit pe fetele iubitei sale. Femeia a plecat la muncă în străinătate și și-a lăsat copilele în grija agresorului!

24 Sep, 2020

Credea că e un animal. L-a atins, dar s-a dezlănțuit COȘMARUL! Ce era, de fapt, acolo

24 Sep, 2020

O mamă de 64 de ani, prinsă în timp ce întreținea relații sexuale cu propriul fiu! Soția bărbatului a făcut descoperirea șocantă

24 Sep, 2020

Cumpănașu, dezvăluiri incredibile despre Alexandra: „Am văzut-o clar. Era pe un pod și zâmbea”