Europa, lovită de un nou val de coronavirus. Noi restricții au fost deja impuse în majoritatea țărilor

Pe lista țărilor europene cu cele mai multe cazuri de îmbolnăvire cu COVID-19 se numără Rusia, cu 975.576 cazuri, Spania cu 451.792 cazuri, Marea Britanie, Italia, Franța și Germania, fiecare cu peste 200.000 de cazuri raportate. În ceea ce privește numărul deceselor, Marea Britanie se confruntă cu cel mai negru bilanț, peste 41.000 de morți, potrivit World Meters

Spania

În Spania, afectată puternic de al doilea val de coronavirus, copiii de peste șase ani vor trebui să poarte permanent masca în şcoli, a anunţat joi guvernul de la Madrid. Deşi elevii vor trebui să păstreze între ei o distanţă de 1,5 metri, cei mici vor putea să se joace între ei fără a respecta această măsură, dar numai cu colegii lor de clasă, pentru a putea fi efectuate mai uşor anchetele epidemiologice în caz de infectare. Elevii vor trebui de asemenea să se spele pe mâini de cel puţin cinci ori pe zi, dimineaţa le va fi luată temperatura şi clasele vor fi aerisite frecvent.

De asemenea, Primăria Madrid a anunţat închiderea parcurilor pe timp de noapte şi a piscinelor, în timp ce arhipelagul Balearelor a decis miercuri interzicerea accesului pe plaje noaptea, iar în regiunea sud-estică Murcia vor fi interzise întâlnirile cu mai mult de şase persoane care nu fac parte din acelaşi cămin, scrie Agerpres.

În ultimele 14 zile Spania a înregistrat 190 de noi cazuri de COVID-19 la 100.000 de locuitori, cea mai înaltă rată de contagiune în rândul statelor UE, numărul internărilor şi al deceselor începând de asemenea să crească, după ce peste 29.000 de oameni au murit în această ţară în urma infectării cu noul coronavirus de la începutul epidemiei.

Franța

În Franța, purtarea măștii a devenit obligatorie, în Paris, inclusiv în spaţiile deschise. Există o „revenire incontestabilă a epidemiei”, a declarat premierul francez, Jean Castex, după ce, joi, s-a înregistrat un nou record privind cazurile COVID.

Joi, 21 de departamente franceze, inclusiv Paris și Bouches du Rhône, au fost declarate “zone roșii” din cauza unei circulații mai mari a coronavirusului. Astfel, prefecții au dreptul să limiteze circulația persoanelor și a vehiculelor, să interzică evenimente cu un anumit număr de persoane sau să închidă provizoriu restaurante, muzee sau piețe.

Germania

În Germania, oficialii au cerut cetățenilor să nu mai călătorească în țări și regiuni considerate „cu risc ridicat” și interzicerea evenimentelor cu un public numeros a fost prelungită până la sfârșitul anului. Totodată, Angela Merkel vrea să-i amendeze pe cei care nu poartă mască în magazine sau în mijloacele de transport în comun. 

Cancelarul german se declară și în favoarea unei limitări a numărului de persoane în adunări private la 25, sau la 50 dacă acestea sunt organizate în locuri publice precum restaurantele, iar autorităţile îşi vor înăspri controalele pentru a se asigura că perioadele de carantină sunt bine respectate şi vor impune amenzi dacă nu se va întâmpla aşa.

Chiar dacă răspândirea virusului este “în prezent încă net mai redusă decât vârful atins în martie şi aprilie”, autorităţile evidenţiază faptul că, “în ultimele săptămâni, numărul de infecţii a crescut din nou”.

Germania înregistrează circa 1.500 de noi cazuri zilnic, cel mai mare nivel de la sfârşitul lunii aprilie. Recordul a fost de circa 6.000 de cazuri şi a fost înregistrat la început de aprilie.

Polonia

Polonia va interzice toate zborurile din România și alte 45 de ţări, începând din 2 septembrie, în condiţiile în care ţara se luptă cu o creştere a cazurilor de infecţie cu coronavirus. 

“Din cauza ameninţării răspândirii infecţiilor cu virusul SARS-CoV-2, este necesar să ne exercităm dreptul de a reintroduce o interdicţie a traficului aerian pentru a reduce ameninţarea la adresa sănătăţii publice”, se arată în proiectul de act normativ.

Marea Britanie

În Marea Britanie, în zonele unde transmiterea virusului este ridicată, adulţii şi elevii trebuie de acum înainte să poarte mască atunci când se deplasează în interiorul unităţilor de învăţământ. Portul măştii nu va fi obligatoriu în sălile de clasă, unde se estimează că riscurile sunt mai mici. În restul ţării, guvernul nu recomandă portul măştii, dar lasă unităţile să decidă „dacă acestea consideră că este adecvat pentru situaţia lor particulară”, a precizat Ministerul Educaţiei într-un comunicat publicat marţi seară.

În ceea ce privește persoanele care ajung pe teritoriul acesti țări, s-a impus instituirea carantinei de 14 zile pentru cei care provin din țări cu o creștere considerabilă a infectărilor, precum Elveția, Cehia, Spania sau Franța, scrie The Guardian

România

În România, măștile de protecție și obligatorii, în mai multe județe și în municipiul București, în spațiile publice închise și deschise. Însă, începând cu data de 1 septembrie, Comitetul Național pentru Situații de Urgență a decis redeschiderea restaurantelor și cafenelelor în interiorul clădirilor, inclusiv în cazul unităților de cazare. Barurile și discotecile rămân închise, iar terasele vor funcționa până la ora 24:00.

Italia

Italia a fost prima ţară occidentală lovită de pandemia, însă, după o situaţie sanitară gravă în martie şi aprilie, a raportat timp de mai multe săptămâni date mai bune decât alte state europene. Însă, în ultima perioadă, înmulţirea semnificativă a cazurilor alimentează îngrijorările legate potenţiale probleme pentru programata redeschidere a şcolilor în septembrie.

Guvernul italian a decis ca purtarea măștilor să fie obligatorie între orele 18:00 – 6:00, în efortul de a reduce răspândirea coronavirusului. De asemenea, pe fondul creșterii cazurilor de infectare, s-a decis închiderea cluburilor de noapte, potrivit Euronews.

Totodată, Italia a anunțat că a dat startul testelor pe voluntari a unui potenţial vaccin împotriva COVID-19, alăturându-se astfel eforturilor globale de a dezvolta un răspuns pentru un virus care dă semne de revenire în Europa.

Olanda

Măștile de protecție, acum comune în mare parte din Europa, reprezintă un subiect care a creat confuzie în Olanda, unde șeful Institutului Național de Sănătate Publică, Jaap van Dissel, a declarat că măștile oferă o „protecție falsă” împotriva coronavirusului, scrie The New York Times. Însă, purtarea lor este obligatorie în transportul public.

Guvernul olandez a subliniat că respectarea distanțării fizice este foarte importantă, în orice situație. De asemenea, autoritățile au îndemnat cetățenii să nu aibă mai mult de șase invitați în casă.

Rusia

Rusia, în schimb, a mai relaxat măsurile anti-COVID, dar a anunțat dezvoltarea unui vaccin împotriva virusului, fapt ce a stârnit controverse în rândul comunității internaționale a experților din domeniul Sănătății.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a primit cu prudenţă vestea că Rusia a înregistrat primul vaccin împotriva COVID-19 şi a semnalat că acest vaccin, la fel ca celelalte, trebuie să urmeze etapele de precalificare şi evaluare stabilite de această organizaţie privind eficacitatea şi siguranţa. Unii cercetători se tem că Rusia ar putea pune prestigiul naţional în faţa siguranţei.

sursa: digi24

UTIMELE STIRI

28 Aug, 2020 Extern

Shinzo Abe, cel mai longeviv prim-ministru din istoria Japoniei, a demisionat

11 Aug, 2020 Extern

Divorțul anului! Tulburările de comportament le pun căsnicia în pericol

11 Aug, 2020 Extern

Trei marinari izolați pe o plajă pustie au fost salvați ca în filme. Cum au cerut ajutor

FLUX STIRI

25 Sep, 2020

Adevărul despre boala lui Aurelian Preda: “Era hrănit cu pastile în ultimii ani de viață!”

25 Sep, 2020

M-am însurat cu Sorina repede, iar după nuntă visam la o noapte de dragoste ca-n filme.

25 Sep, 2020

Oliviu Gherman a murit! Moment de reculegere în Senat

25 Sep, 2020

Maria Ciobanu și-a pierdut memoria după un AVC. Momente de coșmar pentru solistă

25 Sep, 2020

Florin Piersic, reacţie ironică după ce s-a spus că ar fi murit

25 Sep, 2020

„CU FINALIZARE”. ANDRA MĂRUȚĂ A RECUNOSCUT CU CÂȚI BĂRBAȚI A FĂCUT AMOR, DE FAPT. ÎȚI VEI SCHIMBA RADICAL PĂREREA DESPRE EA

25 Sep, 2020

Cristian Tudor Popescu: ”Oamenilor nu le mai este atât de teamă de moarte„

25 Sep, 2020

Oamenii care au grupa aceasta de sânge nu vin de pe Pământ. Cercetătorii au aflat asta

25 Sep, 2020

Maria Ghiorghiu, profeţie misterioasă! “Hai, Doamne! Vindecă…”

25 Sep, 2020

Tatăl Denisăi Răducu, devastat de durere la trei ani de la moartea artistei: ”Nu va dispărea niciodată din sufletul meu”

25 Sep, 2020

Ionuţ Şi Corina Au Murit Împreună. El Avea 33, Ea 30 De Ani. Erau O Familie Foarte Fericită! Fetiţa Lor De Nici 3 Ani Este În Stare Gravă Și Se Zbate Între Viață Și Moarte! Cumplit Ce S-A Intamplat Cu Ei

25 Sep, 2020

Un arhitect francez a murit în urma exploziilor din Beirut. Bărbatul filma haosul din capitala Libanului

25 Sep, 2020

În mijlocul slujbei, copilul s-a ridicat în tăcere, s-a dus la sicriul mamei sale și a lipit urechea de el

24 Sep, 2020

O celebră prezentatoare TV s-a sinucis! Vedeta în vârstă de 40 de ani și-a pus capăt zilelor după ce a fost implicată într-un scandal cu iubitul său

24 Sep, 2020

Tragic. A murit unul dintre cei mai importanți oameni de media din România. Avea 47 de ani și 5 copii

24 Sep, 2020

Cum să beţi APĂ pentru o SLĂBIRE spectaculoasă – un antrenor dezvăluie cum se pot pierde 9 kilograme în 3 săptămâni

24 Sep, 2020

Un bărbat le-a batjocorit pe fetele iubitei sale. Femeia a plecat la muncă în străinătate și și-a lăsat copilele în grija agresorului!

24 Sep, 2020

Credea că e un animal. L-a atins, dar s-a dezlănțuit COȘMARUL! Ce era, de fapt, acolo

24 Sep, 2020

O mamă de 64 de ani, prinsă în timp ce întreținea relații sexuale cu propriul fiu! Soția bărbatului a făcut descoperirea șocantă

24 Sep, 2020

Cumpănașu, dezvăluiri incredibile despre Alexandra: „Am văzut-o clar. Era pe un pod și zâmbea”