Maria Ciobanu și-a pierdut memoria după un AVC. Momente de coșmar pentru solistă

Maria Ciobanu se confruntă cu probleme grave de sănătate, motiv pentru care a ajuns de urgență la spital. Aflată în America, Maria Ciobanu are 82 de ani.

Maria Ciobanu are mari probleme de sănătate. Ciocârlia muzicii populare românești a fost transportată de urgență la spital, notează huff. Sănătatea Mariei Ciobanu s-a deteriorat constant în ultimul an, aceasta fiind obligată de medicii din SUA să rămînă peste Ocean, fiindu-i complet interzise zborurile. 

 

Totul a început pentru Maria Ciobanu în urmă cu aproximativ un an când, în urma unui AVC, a fost internată de urgență. În urma acelui eveniment, Maria Ciobanu a rămas cu mari dureri de cap, dar și-a pierdut aproape complet și memoria, scriu cei de la huff

Maria Ciobanu se tratează în America

Însă ce a adus-o pe Maria Ciobanu în acest punct? Viaţa agitată, marcată multe concerte, turnee, deplasări lungi şi nopţi nedormite sunt cauzele care ar fi dus la deznodământul nedorit pentru Maria Ciobanu. „Deși a avut o viață activă, plină de călătorii în toată lumea, se pare că lucrurile nu mai merg atât de bine pentru artista ajunsă la vârsta de 83 de ani.

Aceasta s-ar confrunta cu probleme grave de sănătate, pe care le tratează în America”, susține sursa menționată. Pe lângă problemele cauzate de AVC, Maria Ciobanu mai are și probleme cardiace. Pe lângă durerile mari de cap, Maria ciobanu acuză stări acute de oboseală și nu mai poate sta în picioare mai mult 20 de minute. Iar asta cu greutate.

 

„De altfel, afecțiunile de tip cardiac i-ar provoca o respirație greoaie și palpitații. În acest moment, artista se află sub supraveghere medicală în America. În următoarele 5 luni nu ar avea voie să călătorească cu avionul, fiind predispusă unui alt accident vascular. În momentul în care a văzut-o, medicul i-a administrat rapid un tratament, i-a făcut analizele și i-a explicat că nu mai are voie să facă timp de 4, 5 luni niciun zbor”, spun sursele din anturajul solistei.

 

La finalul anului 2019, au existat informații conform cărora Maria Ciobanu ar fi atinsă de problemele specifice vârstei. Din fericire, chiar Maria Ciobanu a transmis fanilor săi că se simte bine și problemele din cauza vârstei nu reprezintă un motiv de îngrijorare. 

Maria Ciobanu și-a pierdut memoria după un AVC. Momente de coșmar pentru solistă

De ce este Maria Ciobanu una din comorile României

„Președintele României Ion Iliescu i-a conferit artistei Maria Ciobanu, la 29 noiembrie 2002, Crucea națională Serviciul Credincios clasa a III-a, «pentru crearea și transmiterea cu talent și dăruire a unor opere literare semnificative pentru civilizația românească și universală».

Tot el i-a conferit, la 7 februarie 2004, și Ordinul Meritul Cultural în grad de Mare Ofițer, Categoria D – Arta Spectacolului, «în semn de apreciere a întregii activități și pentru dăruirea și talentul interpretativ pus în slujba artei scenice și a spectacolului».

În data de 23 octombrie 2014, într-o ceremonie care a avut loc la Castelul Peleș din Sinaia, a primit din partea Casei Regale a României decorația Ordinul Coroana României în grad de Cavaler, cu ocazia celei de-a 93-a aniversări a Regelui Mihai I al României, decorație înmânată de Principesa Moștenitoare Margareta a României.

După eveniment a urmat un dineu în Sufrageria de Stat a Castelului Peleș. Printre personalitățile care au mai fost decorate s-au aflat Draga Olteanu-Matei și Stelian Tănase, președintele-director general al Televiziunii Române, care au primit Ordinul Coroana României în grad de Ofițer, și interprera de muzică populară Sofia Vicoveanca”.

Maria Ciobanu vrea să fie înmormântată în România

„Mai stau în America un an, doi, cât o vrea Iisus. Anii trec şi îmbătrânim şi le-am spus, dacă se întâmplă să ne ia Dumnezeu zilele, să ne aducă în ţară, că nu vreau să mă înmormânteze acolo, vreau să mă înmormânteze în pământul meu”, mărturisea Maria Ciobanu.

Maria Ciobanu s-a născut pe 3 septembrie 1937, în comuna Roșiile, județul Vâlcea și este una dintre cele mai cunoscute interprete de folclor românesc. Artista are un CV discografic impresionant, ce a făcut-o să fie una dintre solistele de aur ale României. Maria Ciobanu a înregistrat peste 600 de piese pe discuri, la Radio și TV: „Lie, ciocârlie”, „Aurelu’ mamei…”, „Vântul de vară mă bate”, „Lângă poartă am un tei”, „Cei mai frumoși ani ai mei”, „Ce n-aș da să mai fiu mică”, „Roată, roată…” ș.a.m.d.

A fost căsătorită cu Ion Dolănescu,alături de care l-au conceput pe Ionuț Dolănescu, devenit un alt cântăreț apreciat. Acest lucru se poate observa și în averea solistului, care a ajuns, datorită reprezentațiilor sale, să aibă o avere de peste un milion de dolari, așa cum WOWbiz.ro relata. 

Maria Ciobanu și-a pierdut memoria după un AVC. Momente de coșmar pentru solistă

Ce pensie are Maria Ciobanu

Maria Ciobanu intră în categoria personalităților uriașe ale României, dar care nu sunt deloc apreciate de stat. Cântăreața de muzică populară are 82 de ani și locuiește în America de câțiva ani, aceasta având și cetățenie americană. În timp ce România o remunerează cu aproximativ 1200 de lei pentru munca depusă de solistă în toți anii, americanii o evaluează diferit. Conform Impact, Maria Ciobanu ia 1200 de lei din România și 1000 de dolari din SUA. 

Cum o cheamă, de fapt, pe Maria Ciobanu 

Puțini știu că, de fapt, pe Maria Ciobanu nu o cheamă Ciobanu. Potrivit dascălului Mihai Bădescu, „Ciorcârlia” Maria Ciobanu , în vârstă de 82 ani, a devenit celebră cu numele unui sat din Vâlcea.

„Pe ea n-o cheamă Ciobanu în acte. Pe părinți îi chema Curea și Diaconu, iar ea și-a luat numele de la satul Ciobănești”, a dezvăluit, la un moment dat, dascălul Mihai Bădescu, unul dintre apropiații marii interprete. chiar dacă în buletin marea solistă apare ca Diaconu, Maria Ciobanu a preferat, la lansarea ei în muzica populară, să fie cunoscută sub numele de Ciobanu

 

UTIMELE STIRI

25 Sep, 2020

Adevărul despre boala lui Aurelian Preda: “Era hrănit cu pastile în ultimii ani de viață!”

25 Sep, 2020

M-am însurat cu Sorina repede, iar după nuntă visam la o noapte de dragoste ca-n filme.

25 Sep, 2020

Oliviu Gherman a murit! Moment de reculegere în Senat

FLUX STIRI

25 Sep, 2020

Adevărul despre boala lui Aurelian Preda: “Era hrănit cu pastile în ultimii ani de viață!”

25 Sep, 2020

M-am însurat cu Sorina repede, iar după nuntă visam la o noapte de dragoste ca-n filme.

25 Sep, 2020

Oliviu Gherman a murit! Moment de reculegere în Senat

25 Sep, 2020

Florin Piersic, reacţie ironică după ce s-a spus că ar fi murit

25 Sep, 2020

„CU FINALIZARE”. ANDRA MĂRUȚĂ A RECUNOSCUT CU CÂȚI BĂRBAȚI A FĂCUT AMOR, DE FAPT. ÎȚI VEI SCHIMBA RADICAL PĂREREA DESPRE EA

25 Sep, 2020

Cristian Tudor Popescu: ”Oamenilor nu le mai este atât de teamă de moarte„

25 Sep, 2020

Oamenii care au grupa aceasta de sânge nu vin de pe Pământ. Cercetătorii au aflat asta

25 Sep, 2020

Maria Ghiorghiu, profeţie misterioasă! “Hai, Doamne! Vindecă…”

25 Sep, 2020

Tatăl Denisăi Răducu, devastat de durere la trei ani de la moartea artistei: ”Nu va dispărea niciodată din sufletul meu”

25 Sep, 2020

Ionuţ Şi Corina Au Murit Împreună. El Avea 33, Ea 30 De Ani. Erau O Familie Foarte Fericită! Fetiţa Lor De Nici 3 Ani Este În Stare Gravă Și Se Zbate Între Viață Și Moarte! Cumplit Ce S-A Intamplat Cu Ei

25 Sep, 2020

Un arhitect francez a murit în urma exploziilor din Beirut. Bărbatul filma haosul din capitala Libanului

25 Sep, 2020

În mijlocul slujbei, copilul s-a ridicat în tăcere, s-a dus la sicriul mamei sale și a lipit urechea de el

24 Sep, 2020

O celebră prezentatoare TV s-a sinucis! Vedeta în vârstă de 40 de ani și-a pus capăt zilelor după ce a fost implicată într-un scandal cu iubitul său

24 Sep, 2020

Tragic. A murit unul dintre cei mai importanți oameni de media din România. Avea 47 de ani și 5 copii

24 Sep, 2020

Cum să beţi APĂ pentru o SLĂBIRE spectaculoasă – un antrenor dezvăluie cum se pot pierde 9 kilograme în 3 săptămâni

24 Sep, 2020

Un bărbat le-a batjocorit pe fetele iubitei sale. Femeia a plecat la muncă în străinătate și și-a lăsat copilele în grija agresorului!

24 Sep, 2020

Credea că e un animal. L-a atins, dar s-a dezlănțuit COȘMARUL! Ce era, de fapt, acolo

24 Sep, 2020

O mamă de 64 de ani, prinsă în timp ce întreținea relații sexuale cu propriul fiu! Soția bărbatului a făcut descoperirea șocantă

24 Sep, 2020

Cumpănașu, dezvăluiri incredibile despre Alexandra: „Am văzut-o clar. Era pe un pod și zâmbea”

24 Sep, 2020

Carmen Bejan, studenta criminală de la Timișoara, a fost dată în judecată de penitenciarul Gherla