OMS, mesaj crucial despre pandemia de Covid-19: „este un mare val“. Nu are caracter sezonier!

Purtătoarea de cuvânt a OMS Margaret Harris spune că datele arată că pandemia de COVID-19 nu este sezonieră, spre deosebire de gripă. Anotimpurile nu par să aibă impact asupra modului în care evoluează pandemia de coronavirus, a declarat marţi Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), avertizând asupra iluziei că oamenii ar fi mai protejaţi vara.

Noul coronavirus nu este nici sezonier, nici nu apare în valuri, a declarat marți Organizația Mondială a Sănătății (OMS). „Anotimpurile nu par să aibă impact asupra transmiterii virusului”, a declarat purtătoarea de cuvânt a organizaţiei, Margaret Harris, în timpul unei conferinţe de presă virtuale, potrivit Reuters.

Ea a dat exemplul ţărilor cele mai afectate din lume – Statele Unite unde este vară, iar cealaltă, Brazilia, care traversează iarna. „Se pare că există o idee persistentă potrivit căreia virusul este sezonier, însă cu toţii trebuie să reţinem că acesta este un virus nou şi, chiar dacă este vorba despre un virus respirator, care este în mod obişnuit sezonier, el se comportă în mod diferit”, a insistat ea.

„Acest virus iubește toate anotimpurile”

Este un virus căruia îi place toată vremea. Dar ceea ce îi place în mod deosebit este să infecteze pe oricine atunci când suntem în contact strâns. Întrebată despre un al doilea val al pandemiei, ea a spus: „Suntem în primul val.” „Va fi un val mare, va merge în sus și în jos un pic. Acum, cel mai bun lucru este să-l aplatizăm”.

Ea a continuat să spună „există un focar imens”. „Cele mai intense și cele mai mari numere le vedem în SUA. Sunt la mijlocul verii. Și la Brazilia, care este o țară ecuatorială.” Dintre cele aproape 16,5 milioane de cazuri la nivel mondial, SUA, la 28 iulie, au avut peste 4,29 milioane de cazuri confirmate cu 148.056 de decese, a spus Centrul de Resurse pentru Coronavirus al Universității Johns Hopkins.

„Am văzut, de asemenea, focare mari și în țări ecuatoriale cu climă foarte caldă precum Filipine. Deci, transmisia acestui virus nu ține cont de sezon”, a declarat experta. Ea a spus că ceea ce ajută la transmiterea COVID-19 este adunarea în masă. „Este vorba despre oameni care se reunesc și despre oameni, care nu se distanțează social, nu iau măsurile de precauție pentru a preveni îmbolnăvirea.” Margaret Harris a spus că este vital să fim conștienți că pentru a combate COVID-19 are nevoie să păstrăm distanțarea socială, să ne spălăm mâinile și să purtăm măști de protecție.

UTIMELE STIRI

28 Aug, 2020

Coronavirus România: 83.150 de infectări și 3.459 de persoane decedate

31 Jul, 2020

O mare piață din București, închisă în această dimineață pentru nerespectarea restricțiilor anti-COVID-19

31 Jul, 2020

5 măsuri prin care s-ar putea stopa explozia infectărilor cu COVID-19!

FLUX STIRI

25 Sep, 2020

Adevărul despre boala lui Aurelian Preda: “Era hrănit cu pastile în ultimii ani de viață!”

25 Sep, 2020

M-am însurat cu Sorina repede, iar după nuntă visam la o noapte de dragoste ca-n filme.

25 Sep, 2020

Oliviu Gherman a murit! Moment de reculegere în Senat

25 Sep, 2020

Maria Ciobanu și-a pierdut memoria după un AVC. Momente de coșmar pentru solistă

25 Sep, 2020

Florin Piersic, reacţie ironică după ce s-a spus că ar fi murit

25 Sep, 2020

„CU FINALIZARE”. ANDRA MĂRUȚĂ A RECUNOSCUT CU CÂȚI BĂRBAȚI A FĂCUT AMOR, DE FAPT. ÎȚI VEI SCHIMBA RADICAL PĂREREA DESPRE EA

25 Sep, 2020

Cristian Tudor Popescu: ”Oamenilor nu le mai este atât de teamă de moarte„

25 Sep, 2020

Oamenii care au grupa aceasta de sânge nu vin de pe Pământ. Cercetătorii au aflat asta

25 Sep, 2020

Maria Ghiorghiu, profeţie misterioasă! “Hai, Doamne! Vindecă…”

25 Sep, 2020

Tatăl Denisăi Răducu, devastat de durere la trei ani de la moartea artistei: ”Nu va dispărea niciodată din sufletul meu”

25 Sep, 2020

Ionuţ Şi Corina Au Murit Împreună. El Avea 33, Ea 30 De Ani. Erau O Familie Foarte Fericită! Fetiţa Lor De Nici 3 Ani Este În Stare Gravă Și Se Zbate Între Viață Și Moarte! Cumplit Ce S-A Intamplat Cu Ei

25 Sep, 2020

Un arhitect francez a murit în urma exploziilor din Beirut. Bărbatul filma haosul din capitala Libanului

25 Sep, 2020

În mijlocul slujbei, copilul s-a ridicat în tăcere, s-a dus la sicriul mamei sale și a lipit urechea de el

24 Sep, 2020

O celebră prezentatoare TV s-a sinucis! Vedeta în vârstă de 40 de ani și-a pus capăt zilelor după ce a fost implicată într-un scandal cu iubitul său

24 Sep, 2020

Tragic. A murit unul dintre cei mai importanți oameni de media din România. Avea 47 de ani și 5 copii

24 Sep, 2020

Cum să beţi APĂ pentru o SLĂBIRE spectaculoasă – un antrenor dezvăluie cum se pot pierde 9 kilograme în 3 săptămâni

24 Sep, 2020

Un bărbat le-a batjocorit pe fetele iubitei sale. Femeia a plecat la muncă în străinătate și și-a lăsat copilele în grija agresorului!

24 Sep, 2020

Credea că e un animal. L-a atins, dar s-a dezlănțuit COȘMARUL! Ce era, de fapt, acolo

24 Sep, 2020

O mamă de 64 de ani, prinsă în timp ce întreținea relații sexuale cu propriul fiu! Soția bărbatului a făcut descoperirea șocantă

24 Sep, 2020

Cumpănașu, dezvăluiri incredibile despre Alexandra: „Am văzut-o clar. Era pe un pod și zâmbea”