Tratamentul anti-Covid-19 ajunge la pacienții din Europa luna viitoare.

Executivul Uniunii Europene a anunțat că a semnat un contract cu compania farmaceutică Gilead pentru a securiza dozele de Veklury, numele de brand pentru remdesivir, pentru tratarea a circa 30.000 de pacienți cu Covid.

În ultimele săptămâni, Comisia a lucrat neîncetat cu Gilead pentru a ajunge la o înțelegere să asigure stocurile din primul tratament autorizat împotriva Covid-19 și să îl livreze Uniunii Europene. Un contract a fost semnat ieri (nr. marți), la mai puțin de o lună de la autorizarea remdesivir, ceea ce va permite livrarea de tratamente de la începutul lui august pentru mii de pacienți. Comisia nu va face niciun rabat de la eforturile sale de a securiza accesul la tratamente sigure și eficiente și sprijină dezvoltarea de vaccinuri împotriva coronavirusului. Înțelegerea de ieri reprezintă un alt pas important în lupta de a învinge virusul. a afirmat Stella Kyriakides, comisar european pentru sănătate, potrivit unui comunicat de presă al executivului european.

Contract de 63 de milioane de euro

La începutul lunii august, loturile din acest medicament Veklury vor fi puse la dispoziția statelor membre și a Marii Britanii, a declarat o purtătoare de cuvânt a Comisiei Europene, Dana Spinant. Ea a spus că acest contract are o valoare de 63 de milioane de euro (73,99 milioane de dolari) și va oferi tratament pentru 30.000 de pacienți cu simptome severe de COVID-19.

„Prin urmare, acest prim lot va răspunde nevoilor imediate. În același timp, Comisia pregătește achiziții comune pentru livrări suplimentare ale acestui medicament, care vor acoperi nevoile suplimentare începând cu luna octombrie”, a spus purtătoarea de cuvânt a CE, potrivit Reuters.

Ce este Remdesivir și de ce îl vrea toată lumea

Chiar dacă, cel mai probabil, puțini erau cei care au auzit de Remdesivir până în urmă cu câteva luni, medicamentul a intrat în atenția tuturor în momentul în care unele cercetări au arătat că ar putea avea un efect benefic în tratarea cazurilor severe de Covid-19. Medicamentul antiviral a revenit în atenția publică atunci când Statele Unite au anunțat că vor cumpăra aproape toate stocurile existente din acest medicament.

Remdesivir este un medicament care aparține clasei analogilor de nucleotide, larg răspândită în tratarea cancerului, virusurilor și diferitelor infecții. Acești analogi de nucleotide seamănă cu moleculele cunoscute sub numele de nucleotide, care apar în mod natural în corp și sunt elemente esențiale pentru Acidul Ribonucleic (ARN) și Acidul Dezoxiribonucleic (ADN).

Pe 3 iulie, remdesivir a devenit primul tratament autorizat pentru lupta cu coronavirus în Uniunea Europeană.

UTIMELE STIRI

28 Aug, 2020

Coronavirus România: 83.150 de infectări și 3.459 de persoane decedate

31 Jul, 2020

O mare piață din București, închisă în această dimineață pentru nerespectarea restricțiilor anti-COVID-19

31 Jul, 2020

5 măsuri prin care s-ar putea stopa explozia infectărilor cu COVID-19!

FLUX STIRI

25 Sep, 2020

Adevărul despre boala lui Aurelian Preda: “Era hrănit cu pastile în ultimii ani de viață!”

25 Sep, 2020

M-am însurat cu Sorina repede, iar după nuntă visam la o noapte de dragoste ca-n filme.

25 Sep, 2020

Oliviu Gherman a murit! Moment de reculegere în Senat

25 Sep, 2020

Maria Ciobanu și-a pierdut memoria după un AVC. Momente de coșmar pentru solistă

25 Sep, 2020

Florin Piersic, reacţie ironică după ce s-a spus că ar fi murit

25 Sep, 2020

„CU FINALIZARE”. ANDRA MĂRUȚĂ A RECUNOSCUT CU CÂȚI BĂRBAȚI A FĂCUT AMOR, DE FAPT. ÎȚI VEI SCHIMBA RADICAL PĂREREA DESPRE EA

25 Sep, 2020

Cristian Tudor Popescu: ”Oamenilor nu le mai este atât de teamă de moarte„

25 Sep, 2020

Oamenii care au grupa aceasta de sânge nu vin de pe Pământ. Cercetătorii au aflat asta

25 Sep, 2020

Maria Ghiorghiu, profeţie misterioasă! “Hai, Doamne! Vindecă…”

25 Sep, 2020

Tatăl Denisăi Răducu, devastat de durere la trei ani de la moartea artistei: ”Nu va dispărea niciodată din sufletul meu”

25 Sep, 2020

Ionuţ Şi Corina Au Murit Împreună. El Avea 33, Ea 30 De Ani. Erau O Familie Foarte Fericită! Fetiţa Lor De Nici 3 Ani Este În Stare Gravă Și Se Zbate Între Viață Și Moarte! Cumplit Ce S-A Intamplat Cu Ei

25 Sep, 2020

Un arhitect francez a murit în urma exploziilor din Beirut. Bărbatul filma haosul din capitala Libanului

25 Sep, 2020

În mijlocul slujbei, copilul s-a ridicat în tăcere, s-a dus la sicriul mamei sale și a lipit urechea de el

24 Sep, 2020

O celebră prezentatoare TV s-a sinucis! Vedeta în vârstă de 40 de ani și-a pus capăt zilelor după ce a fost implicată într-un scandal cu iubitul său

24 Sep, 2020

Tragic. A murit unul dintre cei mai importanți oameni de media din România. Avea 47 de ani și 5 copii

24 Sep, 2020

Cum să beţi APĂ pentru o SLĂBIRE spectaculoasă – un antrenor dezvăluie cum se pot pierde 9 kilograme în 3 săptămâni

24 Sep, 2020

Un bărbat le-a batjocorit pe fetele iubitei sale. Femeia a plecat la muncă în străinătate și și-a lăsat copilele în grija agresorului!

24 Sep, 2020

Credea că e un animal. L-a atins, dar s-a dezlănțuit COȘMARUL! Ce era, de fapt, acolo

24 Sep, 2020

O mamă de 64 de ani, prinsă în timp ce întreținea relații sexuale cu propriul fiu! Soția bărbatului a făcut descoperirea șocantă

24 Sep, 2020

Cumpănașu, dezvăluiri incredibile despre Alexandra: „Am văzut-o clar. Era pe un pod și zâmbea”